De beste theoriecursus van Amsterdam en omstreken

Slagen voor je theorie examen.. Het blijft een struikelblok voor heel veel mensen. Het CBR heeft in de afgelopen jaren veel veranderingen aangebracht in het examen. Voorheen werd het examen klassikaal gedaan. De vragen werden via een speaker opgelezen en iedereen in het examen klasje had hetzelfde examen. Tegenwoordig zit je in een apart hokje en maakt iedereen een ander examen.

In 1 keer slagen voor je theorie examen

De vele wijzigingen zijn niet goed geweest voor het slagingspercentage. Steeds meer cursisten klagen over het examen en vinden het veel te moeilijk. In 2016 was het landelijke gemiddelde 41,7%. Dit is natuurlijk erg laag. Waarom heeft het CBR er eigenlijk voor gekozen om zo veel wijzigingen door te voeren in het examen?

Iedereen wilt in 1 keer slagen. Helaas is dit niet voor iedereen weggelegd. Een aantal theorie opleiders wilde hier veranderingen in brengen. Zij gingen het CBR examen en de examen vragen goed bestuderen en waren zo in staat om aan de hand van veel trucjes en voorspelbaarheden het examen te ontleden. Dit resulteerde in een enorme stijging van het slagingspercentage! Met grote aantallen slaagden cursisten voor het examen en al snel schoten er honderden theorie opleiders schoten uit de grond. 

Theorie examen kopen

Het waren bizarre tijden. Het slagingspercentage in Amsterdam, Utrecht en Rotterdam schoot omhoog. Het gevoel heerste dat iedereen gemakkelijk in 1 keer kon slagen. Sterker nog, je kon het examen simpelweg kopen! Tenminste dat is wat een groot aantal theorie opleiders vertelde.

Het CBR was hier uiteraard niet blij mee. Daarom hebben ze het examen totaal omgegooid. Er kwamen rond de vierduizend nieuwe vragen bij (het exacte aantal blijft onbekend). Alle voorspelbaarheden werden uitgefilterd en het aantal examen tijdstippen werden ingekort... Het slagingspercentage daalde weer. Maar de vraag naar een theorie dagcursus bleef bestaan.

Loes, trots na haar examen.

De beste theoriecursus

Juist nu het CBR over is gegaan op de nieuwe stijl is de vraag naar een goede theoriecursus groter dan ooit. Maar ondanks alle wijzigingen in het examen is het aanbod van een kwalitatief goede cursus schaars geworden. Kort gezegd word er nog steeds heel veel op de 'oude manier' les gegeven..

Het vinden van een goede theoriecursus is daarom moeilijk dan ooit geworden. Er zijn zoveel aanbieders in Amsterdam en omstreken dat je aan de hand van hun website moeilijk onderscheid kan maken in kwaliteit. Er zijn enkele tips die wij je willen geven bij het kiezen van een goede cursus.

1. Wat is de belofte?

100% slagingskans bestaat niet. Toch is dit een kreet die je veel zult vinden als je opzoek gaat naar een theoriecursus. We hebben een artikel geschreven waarin we duidelijk uitleggen wat het een inhoudloze kreet is. Wees daarom altijd erg kritisch of de belofte waargemaakt kan worden.

2. Veiligheid van de weggebruikers

Een goede theoriecursus is er op uit om de veiligheid van jou en andere weggebruikers te waarborgen. Daarom is de cursus zo ingericht dat het doel is om de kennis voor een lange termijn aan te leren. Ga niet voor een 'quick fix'. Zorg ervoor dat je de verkeersregels écht begrijpt. Tijdens het praktijk examen en voor de rest van je leven zal je hier profijt van hebben.

3. Prijs / kwaliteit verhouding.

Zorg ervoor dat je waard krijgt voor je geld. Niemand wilt een kat in een zak kopen. Maak daarom altijd even telefonisch contact met de theorie school. Stel vragen en ervaar de service. Voelt de service goed? Dat is de kans groot dat de kwaliteit ook goed zal zijn. 

Kwaliteit van de bovenste plank

Het zou misschien een beetje misplaatst zijn om te zeggen dat wij de beste theoriecursus van Amsterdam en omstreken zijn. We kunnen namelijk wel zoveel zeggen. Het zou veel beter zijn als jij dat zelf zo ervaart. Maar wat wij wel durven te zeggen is dat wij ver weg te beste prijs / kwaliteit verhoudingen hebben. Bij ons krijg je veel waarde voor je geld. Sterker nog, je krijgt bij ons waarde zonder dat je daarvoor hoeft te betalen. 


Meer tips of actueel nieuws?

Bekijk ook onze andere blog berichten voor meer praktische tips over het theorie examen.