Kosten besparen voor je rijbewijs?

Het behalen van je rijbewijs kan al gauw een best duur grapje worden. Voor je het weet kunnen de kosten oplopen tot enkele duizenden euro's. En dan hebben we het nog alleen maar over de rijlessen. Je moet ook nog maar eerst zien te slagen voor je theorie certificaat. 

Als je geen hulp krijgt van je ouders, ooms, tantes of andere familieleden kan het voor een 18 jarige dus een flinke kostenpost zijn. Om die reden gaat het behalen van het rijbewijs vaak gepaard met de nodige (financiële) stress en oponthoud. 

Wat kun je doen om de kosten te minimaliseren? Laten we bij het begin beginnen!

Het vinden van een goede rijschool.

Google maakt de wereld allemaal veel toegankelijker. Echter heeft het ook zijn nadelen. Want hoe ga je tussen de honderden zoekresultaten de beste rijschool vinden? Wanneer we het in dit artikel hebben over de beste rijschool, bedoelen we de rijscholen met een goede prijs / kwaliteit verhouding. 

Het doel is om de kosten te besparen, want zoals we hierboven hebben omschreven lopen de kosten snel op. Maar je wilt natuurlijk ook een goede rijschool zodat je in 1 keer zult slagen. Als je in 1 keer slaagt scheelt dat immers extra kosten. 

Het is vaak zo dat eenmanszaken scherpere tarieven aanbieden dan de grotere gevestigde namen. Zij kunnen dit doen omdat ze vaak minder hoge kosten hebben. Ze hebben bijvoorbeeld in de meeste gevallen geen kantoor of ander personeel.

De grotere namen, zijn veelal 'groot' geworden door kwaliteit. 

Het vinden van een goede en goedkope rijschool is dus niet makkelijk. Als je hulp nodig hebt, laat het ons laten weten. Wij werken nauw samen met een aantal goede rijscholen in de omgeving van Amsterdam en omstreken. 

Zelf leren voor je theorie examen vs Theoriecursus vs Oefen Examens.

Zelf leren en in 1 keer slagen is natuurlijk is meest voordelig! Helaas slagen er maar 4 van de 10 cursisten in 1 keer. Het examen is gewoon best wel moeilijk. Men zakt gemakkelijk vier a vijf keer voor het examen.  

Met een goede (en goedkope) cursus daarentegen kun je aardig wat kosten besparen door in 1 keer te slagen. Bekijk ook altijd de extra voordelen van een theorieschool. Wij geven bijvoorbeeld een 100% slagingsgarantie. Feitelijk betekend dit dat als je niet 1 keer slaagt voor het examen, je kosteloos terug mag komen voor de cursus. Of als je slaagt met 0 fouten, krijg je €20 terug! 💸 

Leren voor je theorie aan de hand van alleen oefen examen is tricky. Waarom? Omdat je de antwoorden gaat onthouden met de daarbij horende afbeelding. Het is bij het examen belangrijk dat je betekenis van een verkeersbord kent, en niet alleen weet of je moet stoppen of mag doorrijden bij een bepaalde vraag. 

Wanneer is het slim om je theorie te behalen?

Zodra je geslaagd bent voor je theorie examen is het certificaat  1,5 jaar lang geldig. Je hebt dus ruimschoots de tijd om praktijk lessen te volgen en om af te rijden nadat je bent geslaagd. 

De kennis die je leert bij het behalen van je theorie certificaat kun je toepassen tijdens de praktijk lessen. Je weet bijvoorbeeld hoe je moet handelen bij een gelijkwaardig kruispunt. Of je weet wat de verkeersborden betekenen. Als je deze kennis opdoet voordat je begint met lessen, zul je mogelijk minder lessen te hoeven afnemen en dus kosten besparen!