Pas nog gezakt voor je theorie examen? Lees dit!

Het auto theorie examen is om gek van te worden. Tenminste, dat geldt voor ruim meer dan de helft van alle kandidaten die examen afleggen. Wanneer je denkt dat je elke paragraaf en pagina van je studieboek hebt gelezen en vervolgens nog een paar online oefen examens maakt, lijk je er toch écht klaar voor te zijn... Niets blijkt minder waar.

Weet jij de betekenis van elk woord in het woordenboek?

Bij Theorie Toppers promoten we veilig verkeer! Daarom zijn wij ook echt een voorstander van goed leren en de stof écht begrijpen. Met ezelsbruggetjes en voorspelbaarheden kom je misschien ver maar de echte kennis van zaken zal je uiteindelijk over de streep trekken. Met voorspelbaarheden kom je ook niet ver tijdens het praktijk examen. Maar wat nog enger is is dat je uiteindelijk een gevaar op de weg kan zijn. 

Dus ja, bereid je goed voor. Doe een oefen examen of lees uit een studieboek. Maar er schuilt een gevaar in het uitpluizen van studieboeken.

  1. Ten eerste zijn de meeste studieboeken simpelweg niet actueel genoeg. In studieboeken die gepubliceerd zijn vóór 2017 kun je bijvoorbeeld niets terug vinden over Speed Pedelecs. Beetje jammer, want hierover kun je wél een vraag verwachten tijdens het CBR examen!

  2. Ten tweede kun je een auto theorie studieboek een beetje vergelijken met de dikke van Dalen. Het zit boordevol met begrippen en feitjes waar je nog nooit van hebt gehoord én die niets bijdragen aan de verkeersveiligheid!

Net zoals je niet van elke woord in het woordenboek de betekenis hoeft te kennen om goed algemeen beschaafd Nederlands te praten, hoef je ook niet elke auto theorie begrip te kennen om een veilige weggebruiker te zijn. Het compleet uitpluizen van een studieboek is dan ook een 'over-kill' aan informatie waarbij de scheidslijn tussen hoofdzaken en randzaken vertroebelen. 

Waarom ook jij in 1 keer kunt slagen met onze methode

Het theorie examen bestaat uit een aantal vragen en onderwerpen die in ELK examen terug komen. Hierbij moet je denken aan voorrang verlenen, stil staan en parkeren, verkeersborden, kruispunten en snelheid. Als jij oplet zorgen wij ervoor dat je bij deze onderdelen 0 fouten maakt en kun je er vrijwel zeker vanuit gaat dat je zult slaagt voor het examen. 

Het daadwerkelijk begrijpen van deze onderwerpen zal je altijd bij blijven. Zodat je uiteindelijk zelfstandig veel veilige kilometers zal maken. Als je de technieken van bijvoorbeeld voorrang verlenen begrijpt, maakt het in feite niet uit hoe de vraag word gesteld op het examen. Het is simpelweg een puzzeltje waarvan jij alle stukjes hebt. 

Tijdens onze cursusdag geven wij je alle puzzelstukjes op een leuke en interactieve manier. 


Wist je dat wij ook een Online Auto Theorie Cursus hebben?!

Super handig voor als je buiten Amsterdam en omstreken woont.

Voordelen:

  • 8 hoofdstukken waarin alle onderdelen, vragen én antwoorden worden behandeld die je kunt verwachten tijdens elk CBR examen!

  • Onbeperkt streamen, net als Netflix

  • 24 uur, 4 dagen of 1 week toegang

  • Duidelijke uitleg in een begrijpelijke taal!

 Klik hier voor meer informatie 🚀


Heb je moeite met de verkeersborden?

Voor jou hoeft dat nu geen probleem meer te zijn! We hebben namelijk een geweldig overzicht voor je met alle belangrijkste verkeersborden en de betekenissen.

Download deze borden tijdelijk GRATIS! 🤯