Proef met theorie-examens

Op zaterdag 18 februari is er een proef met het theorie-examen voor auto, motor en bromfiets. De proef wordt gehouden op de examenlocaties in Amsterdam, Arnhem, Barendrecht, Eindhoven en Zwolle. Iedereen die daar een theorie-examen voor auto, motor of bromfiets aflegt, doet automatisch mee aan de proef. Het resultaat wat de kandidaat behaalt is een geldig examenresultaat.

Wat houdt de proef in?

Tijdens de proef kun je bij het examenonderdeel ‘kennis van verkeersregels en verkeersinzicht’ door de vragen bladeren en je kunt vragen markeren. Bij het onderdeel ‘Gevaarherkenning’ in het theorie-examen voor de auto kan dit niet. Bij het theorie-examen voor motor en bromfiets kan het bladeren en markeren in het hele examen. Dit is een nieuwe optie in het examen. Er is geen tijd per vraag ingesteld. Je ziet boven in het scherm hoeveel tijd je nog hebt voor het examen. De inhoud van het examen blijft hetzelfde.

Bladeren door het examenonderdeel

Je kunt door de vragen van het examenonderdeel bladeren door op het scherm op ‘Volgende’ of ‘Vorige’ te tikken. Op die manier ga je naar de volgende of vorige examenvraag. Bij het theorie-examen voor motor en bromfiets kan dit door het hele examen.

Markeren van vragen

Ook kun je in dit examenonderdeel vragen markeren. Dit is handig als je een vraag later nog een keer wilt bekijken. Je markeert een vraag door rechtsboven in het scherm op het vlaggetje te tikken. Op de afbeelding hieronder zie je het vlaggetje.

In het overzicht kun je zien welke vragen je hebt overgeslagen of hebt gemarkeerd. In dit overzicht kun je tikken op het vraagnummer die je nog een keer wilt bekijken. Hieronder zie je een voorbeeld van een overzicht.