Wanneer is het beste moment om je aan te melden voor een theoriecursus?

Dat een theoriecursus raadzaam is voor het behalen van je certificaat staat buiten kijf (volg dan wel de cursus bij ons). Met de kennis van een goede theoriecursus is de kans van slagen hoog. Je wordt namelijk goed voorbereid op wat je kunt verwachten tijdens het examen. Zoals we allemaal weten is een goede voorbereiding het halve werk. 

De ene kandidaat koopt eerst een aantal oefen examens. De ander gaat mee met een vriend of vriendin terwijl zij helemaal nog niet bezig is met het behalen van haar rijbewijs. Weer iemand anders meldt zich aan voordat zij überhaupt is begonnen met autolessen. Er zijn veel verschillende momenten waarop cursisten zich aanmelden voor onze theoriecursus. 

Wanneer is de kans om in één keer slagen het allerhoogst? 

Wij zijn er geen voorstander van om te veel te oefenen met oefen-examens. De zogenaamde 'examen vragen' die worden behandeld zijn veelal achterhaald. Tevens komt het niet overeen met het CBR examen. De vraagstelling is vaak net even anders. Op het examen herken je de oefen vragen niet terug en raak je al gauw in paniek. Foute boel dus. 

Mee gaan met een vriend of vriendin zonder dat je de echte behoefte hebt om je rijbewijs te halen is funest voor je slagingskans. Zonder de echte wil om te slagen, adviseren wij niemand aan te melden voor een theoriecursus.  

Tijdens het examen werkt het enorm in je voordeel als je situaties herkent vanuit de praktijk. De vragen zijn opgesteld met de wetenschap dat je alle verkeersregels hoort te kennen. De beste tijd om je aan te melden is dan ook als je structureel bezig bent met praktijklessen. Tijdens de praktijk lessen creëer je feeling voor je plaatst op de weg. Is het makkelijker voor je om voorrangssituaties te herkennen en ben je bekent met de snelheden. 

Conclusie:

Zorg dat je feeling hebt met auto rijden en vergroot de kans om in één keer te slagen!